Borst- of flesvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor een kind. Het is helemaal afgestemd op jouw baby en past zich aan, aan wat hij nodig heeft. Het geven van borstvoeding vraagt in de eerste weken veel tijd en aandacht. Het kan het meest prachtige moment in jullie leven zijn, om zo een connectie te hebben met elkaar, maar het kan soms onzekerheden met zich meebrengen. Goede begeleiding speelt hierbij een belangrijke rol. Ik zal moeder en kind ondersteunen tijdens de borstvoeding in de kraamweek door handige tips, verschillende houdingen en informatie te geven.
Ook ben ik nu bezig met een extra opleiding tot borstvoedingscoach.

Flesvoeding

Op flesvoeding worden heel veel kinderen groot en sterk. Als jullie kiezen om jullie kindje flesvoeding te geven zal ik jullie ook zeker hier in goed begeleiden en ondersteunen met de nodige informatie. Het is erg fijn voor een kind om huid-op-huid contact te hebben. Bij borstvoeding gaat dit automatisch, bij flesvoeding niet. Het is wel belangrijk om dit te doen met jullie kind. Neem daarom een ander moment op de dag om lekken te cocoonen samen!

Flessen  en spenen reinigen

Na aankoop van flessen en spenen is het wenselijk om deze kort uit te koken in een pannetje. Daarna kunnen ze in de vaatwasser op 55 graden, of je kunt ze afwassen met zeep. Controleer de flessen en spenen op scheurtjes en vervang de spenen om de 6 weken.

Glazen flessen met rubberen spenen
Haakaa borstkolf