Waarom kiezen voor Aveta?

Heilwolle helpt ook tegen kloofjes tussen de teentjes

Aveta kraamzorg vormt een brug tussen reguliere en natuurlijke kraamzorg.

De bijzondere band tussen moeder en pasgeboren kind staat bij mij voorop. In de kraamweek leren jullie elkaar kennen, snuiven jullie elkaars geur op en genieten jullie van elkaars aanwezigheid. Ik help moeders hun natuurlijke instincten te volgen en ik raad veel huid-op-huidcontact aan. Het voeden van de baby aan de borst kan daar een hele mooie rol bij spelen. Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van borstvoeding; er was hier tijdens mijn opleiding al aandacht voor en daarnaast heb ik een extra opleiding tot borstvoedingscoach gevolgd. Zeker bij een eerste kind is voeden soms best even puzzelen, zowel voor jou als voor je pasgeboren baby voor wie alles in deze wereld helemaal nieuw is. Wanneer het even wat moeizamer lijkt te gaan, zal ik niet meteen ‘naar de fles grijpen’ en kunstvoeding adviseren, maar zal ik samen met jou kijken naar manieren, houdingen en methodes om het voeden ook in de eerste periode op een prettige en ontspannen manier te laten verlopen. 

Ik zal de keuze voor borstvoeding echter nooit aan je proberen op te dringen wanneer jij je prettiger voelt bij het geven van kunstvoeding. Want ook van het geven van een flesje kan je een speciaal en intiem moment maken, waarbij op dat moment niemand in de wereld er toe doet, behalve jullie tweeën.

Bij de meeste kraamzorgorganisaties weet je vrijwel nooit van tevoren wie bij jou thuiskomt in je kraamweek. Als je je aanmeldt bij Aveta, maken we kennis tijdens je zwangerschap en gaan we uitgebreid bespreken welke wensen je hebt. Ik kan je in de maanden voor de bevalling al adviseren over bijvoorbeeld de babyuitzet en het kraampakket en ik ben bereikbaar voor al je vragen. Zo leren we elkaar al een beetje kennen voor ik naast je bed sta en een week lang bij je over de vloer kom.

Natuurlijke materialen ben ik ook een voorstander van. Een wollen rompertje en deken raad ik ouders altijd aan. Baby’s hebben vaak moeite om hun temperatuur te reguleren, wollen kleding helpt hierbij. Ook helpt een pluk heilwolle in de beha of in de luier tegen tepelkloven en luieruitslag. En wist je dat kamille een ontstekingsremmend en ontspannend effect heeft? Hier vind je een voorbeeldlijstje van de babyuitzet met verschillende producten waar ik goede ervaringen mee heb.

Heb je nog vragen of zijn er bepaalde wensen die je zou willen bespreken? Stuur een berichtje via WhatsApp, vul het contactformulier in of mail me op info@aveta-kraamzorg.nl.